Acasă Politic Doar tatonări?

Doar tatonări?

DISTRIBUIȚI

După cum se știe, preşedintele Klaus Iohannis are, luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Cabinetul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură.

Consultările vor începe la ora 12.00, cu Partidul Naţional Liberal. La ora 13.00 sunt aşteptaţi reprezentanţii Partidului Social Democrat. Urmează la ora 14.00 Uniunea Salvaţi România, la ora 16.00 Alianţa pentru Unirea Românilor, iar la ora 16,30 Uniunea Democrată Maghiară din România. Runda de consultări se va încheia la ora 17.00 cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament.

PNL a anunţat că se va prezenta la consultări cu o delegaţie formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu. Liberalii au precizat că nu vor face nicio nominalizare de prim-ministru, având în vedere că, în acest moment, nu au o majoritate. Senatorul Daniel Fenechiu a avansat, însă, ieri numele lui Rareș Bogdan ca o propunere pentru funcția de prim-ministru al Guvernului.

La fel va proceda și PSD, după cum a spus Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al partidului.

USR va merge la consultările de la Cotroceni cu o delegaţie formată din: Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea.

Preşedintele formaţiunii, Dacian Cioloş, a spus că doreşte un alt premier și că, El a arătat că, în cazul în care PNL nu are propuneri, USR ar putea avansa un nume: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă.

AUR va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, însă nu ia în calcul o alianţă cu PSD la guvernare şi nu va susţine „niciodată” o alianţă PNL-UDMR-USR, după cum a precizat copreşedintele George Simion.

UDMR va merge la consultările cu Klaus Iohannis, iar dacă PSD nu vine cu o coaliţie, „PNL are următoarea prioritate”, a subliiat președintele Kelemen Hunor. – foto: Administrația Prezidențială

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here