Acasă Info Local Dodon: Aleșii care au semnat declarații simbolice de unire cu România să...

Dodon: Aleșii care au semnat declarații simbolice de unire cu România să răspundă penal

DISTRIBUIȚI

Dodon pârăște România la ONU și CE

Președintele Dodon şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu manifestaţiile unioniste preconizate pentru sfârşitul lunii martie. ”CSS este profund îngrijorat de posibile acţiuni de destabilizare care ar putea avea loc în perioada 24 – 27 martie şi le-a cerut organelor competente să se autosesizeze. Există informaţii că vor să vină la Chişinău să facă destabilizări”, a subliniat Dodon.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va adresa oficial Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Consiliul Europei împotriva acţiunilor României, care, în opinia sa, ar prezenta ”riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova”, informează miercuri Radio Chişinău şi Deschide.md.

”Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, întreprinde acţiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, vreau sa aflu poziţia partenerilor externi”, a declarat Igor Dodon după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Totodată, el susţine că majoritatea membrilor CSS au condamnat declaraţiile privind unirea Republicii Moldova cu România, adoptate de aleşii locali ai mai multor localităţi. ”În opinia CSS este o încălcare flagrantă a Constituţiei”, a spus Dodon.

De asemenea, CSS recomandă modificarea legislaţiei penale pentru a include răspunderea penală pentru astfel de acţiuni, a adăugat Igor Dodon. „Cei care au aprobat astfel de declaraţii şi continuă să o facă vor trebui sa răspundă în faţa legii. Orice acţiuni care duc la lichidarea statalităţii sunt anticonstituţionale’, a declarat Igor Dodon.

Dodon şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu manifestaţiile unioniste preconizate pentru sfârşitul lunii martie. ”CSS este profund îngrijorat de posibile acţiuni de destabilizare care ar putea avea loc în perioada 24 – 27 martie şi le-a cerut organelor competente să se autosesizeze. Există informaţii că vor să vină la Chişinău să facă destabilizări”, a subliniat Igor Dodon.

Membrii parlamentului şi ai guvernului de la Chişinău care fac parte din CSS au boicotat, cu excepţia başcanului Găgăuziei, Iran Vlah, şi a guvernatorului Băncii Naţionale a Republicii Moldova, Sergiu Cioclea, şedinţa de miercuri a CSS. Reprezentanţii guvernului şi parlamentului membri ai CSS sunt premierul Pavel Filip, preşedintele parlamentului Andrian Candu, ministrul Apărării Eugen Sturza şi ministrul de Interne Alexandru Jizdan. Totodată, Dodon a cerut ca reprezentanții SIS să dea explicații de ce nu s-au prezentat la ședința CSS.

Numărul localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţia simbolică de Unire cu România a ajuns, miercuri, la 103, potrivit Unimedia.info.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here