Acasă Anchete Doi ilfoveni au încercat să aducă în țară șase migranți 

Doi ilfoveni au încercat să aducă în țară șase migranți 

DISTRIBUIȚI

refugiatiPoliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit, ascunse într-un spaţiu special amenajat sub o platformă de transport autoturisme, opt persoane (doi sirieni şi șase irakieni) care intenţionau astfel să intre ilegal în România, ajutaţi de doi cetăţeni români. Cei opt migranţi au fost predaţi autorităţilor bulgare şi cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Evenimentul a avut loc la 9 septembrie, când la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz care tracta o platformă auto, un cetăţean român în vârstă de 48 de ani, alături de care se afla ca pasager în vârstă de 31 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Ilfov.

Înainte de a ajunge la controlul de frontieră, după ce a traversat podul peste Dunăre, mijlocul de transport a trecut peste două limitatoare de viteză, ocazie cu care poliţiştii de frontieră care supravegheau zona au observat că, de sub platformă, au căzut mai multe bucati de carton și un covor. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse, într-un spaţiu special amenajat din carton şi lemn, sub platforma auto, opt persoane, şase adulţi şi doi minori. În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt doi sirieni şi șase irakieni (două femei, patru bărbaţi şi două fetiţe), cinci dintre ei având documente de solicitanţi de azil eliberate de autorităţile bulgare.

Persoanele ascunse au fost predate autorităţilor bulgare, în vederea continuării verificărilor, iar cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here