Acasă Anchete Doi iranieni cu paşapoarte false, depistați de poliţiştii de frontieră de la...

Doi iranieni cu paşapoarte false, depistați de poliţiştii de frontieră de la Otopeni

DISTRIBUIȚI

Doi iranieni cu paşapoarte false, depistați de poliţiştii de frontieră de la Otopeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Aeroportul Internaţional Bucureşti ”Henri Coandă” au depistat doi cetățeni iranieni care au încercat să intre ilegal în țară, folosindu-se de documente de călătorie israeliene false pentru care au declarat ca au plătit 20.000 euro.

În ziua de 12 octombrie a.c., la orele 8.30, la P.T.F. Aeroportul Internaţional Bucureşti ”Henri Coandă”  s-au prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursă din direcția Istanbul, două persoane, un bărbat și o femeie, care s-au legitimat cu pașapoarte cu însemnele autorităților israeliene. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că pașapoartele persoanelor în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestora documentele autentice, ocazie cu care au constatat că sunt cetățenii iranieni, soț și soție, în vârstă de 29, respectiv 23 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au obținut documentele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc, în schimbul sumei de 20.000 de euro și au recurs la această metodă pentru deoarece nu deţineau vizele necesare pentru a călători în vestul Europei.

Cetățenilor iranieni nu li s-a permis intrarea în țară, fiind returnați cu o cursă în direcția Istanbul și li s-a aplicat interdicție de a intra pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here