Acasă Economie Domnești: Încep lucrările la Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”George Corneliu”

Domnești: Încep lucrările la Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”George Corneliu”

DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul de dezvoltare ”Sală de sport școlară și intervenții de reparare și reconformare clădire existentă, vestiare, bază sportivă la Școala Gimnazială George Corneliu”. Ordinul trebuia semnat mai devreme, însă s-a așteptat avizul din partea Ministerului Culturii.

La începutul lunii iunie 2020 a fost semnat contractul de achiziție publică, având ca obiect proiectarea și execuția lucrării intitulate ”Sală de sport școlară și intervenții de reparare+reconformare clădire existentă, vestiare, teren de sport pentru Școala Gimnazială Gheorghe Corneliu, comuna Domnești, județul Ilfov”. Elevii comunității noastre vor beneficia de toate avantajele unei săli de sport moderne, multifuncționale, cu o capacitate pentru aproximativ 195 de persoane, cu acces facil și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, depozit pentru materiale sportive și echipament, precum și vestiare cu dușuri și grupuri sanitare pentru echipe și oficiali, amenajate conform rigorilor și normelor legale ce privesc competițiile sportive, spune primarul Adrian Ghiță.

Amplasamentul se află situat în zona centrală a localității Domnești, imediat în spatele clădirii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Corneliu” și lângă clădirea existentă a vestiarelor. Aria desfășurată este de 1.040 mp.

Soluția propusă este realizarea unui corp independent de clădire, nou, pentru o sală multifuncțională și legarea/alipirea lui de corpul de clădire existent al vestiarelor bazei sportive, lăsate în paragină, deși au fost construite în ultimii zece ani.

Ocuparea noului complex de clădiri va fi în mod curent de 4 – 6 ore/zi și maximum 8 – 10 ore pe zi pentru programul de pregătire suplimentară „after- school”. Noul corp de clădire va avea un parter înalt pentru sală multifuncțională, realizat parțial din structură de beton armat (fundațiile, placa parterului și stâlpii) și parțial din structură metalică cu închideri termoizolante ale pereților și nivelatorii, precum și conformată din punct de vedere al securității la incendiu. Sala multifuncțională a fost gândită pentru manifestări sportive și culturale cu participare largă. Durata de execuție a lucrărilor este de șase luni de la semnarea ordinului de începere pe 7 iunie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here