Acasă Anchete Două tone de ”bombe” confiscate de polițiștii din Ilfov

Două tone de ”bombe” confiscate de polițiștii din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Două tone de petarde și artificii fără acte au fost descoperite și confiscate de polițiștii ilfoveni de la trei bărbați care au comercializat ilegal articolele pirotehnice către persoane neautorizate.

La 27 decembrie a.c., polițiștii  Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov împreună cu polițiști din cadrul Poliției Voluntari au desfășurat o acțiune privind respectarea normelor privitoare la comercializarea articolelor pirotehnice în baza planului de acțiune ”Foc de artificii 2017” în localitățile ilfovene  Dobroești și Găneasa, precum și în municipiul București.

În urma acțiunii, au fost depistați în flagrant-delict trei bărbați în timp ce încercau să vândă 2.000 de kg de petarde și artificii către persoane fizice neautorizate.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite dosare penale, iar articolele pirotehnice descoperite au fost confiscate. De asemenea, au fost confiscați 2.400 de lei, sumă de bani reprezentând contravaloarea uneia dintre  tranzacții.

Cu ocazia activitățiilor desfășurate, polițiștii au stabilit că articolele pirotehnice ar fost procurate de la două societăți de profil din județele Constanța și Gorj, față de care se fac verificări privind legalitatea acestor operațiuni. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”nerespectarea regimului materialelor explosive”, anunță IPJ Ilfov.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here