Acasă Social Dr. Valeriu Gheorghiță: 11 milioane de români trebuie să fie vaccinați pentru...

Dr. Valeriu Gheorghiță: 11 milioane de români trebuie să fie vaccinați pentru a pune capăt epidemiei de Covid 19

DISTRIBUIȚI

60-70% din populația adultă a țării, însemnând aproape 11 milioane de români, ar trebui să primească vaccinul anti-COVID pentru a pune capăt epidemiei de coronavirus, a declarat duminică la Digi24 dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID. El a anunțat și demararea unei campanii de comunicare la nivel național, astfel încât populația să primească informații complete despre vaccin.

Când se va atinge acest prag, nivelul de infectare va scădea foarte mult și se vor mai înregistra cel mult cazuri sporadice, lucru care va ridica presiunea de pe sistemul medical, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Pentru a ajunge la acest nivel de vaccinare este nevoie de circa șase luni de la prima doză de vaccin administrată, a adăugat medicul, punând totuși o condiție: ”ca oamenii sa se prezinte la centrele de vaccinare”.

În acest sens, va fi demarată și o campanie națională de informare, prin care populația să primească toate informațiile necesare. ”Vom comunica transparent, onest”, a spus dr. Gheorghiță, precizând că informații sunt deja disponibile pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Pe lângă acestea, vor fi bannere, pliante disponibile în farmacii, în cabinetele medicale, plus o campanie de informare în mass-media, care va începe în jurul datei de 20 decembrie.

Centre mari de vaccinare

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că în acest moment sunt evaluate centrele de vaccinare din țară, pentru a se asigura că nu apar probleme în lanțul de vaccinare. El a spus că, deși a primit solictări ca aceste centre să fie amenajate inclusiv în cabinetele medicale, s-a mers pe ideea organizării unor centre mari, cu capacitate crescută de vacinare, pentru a nu fragmenta lanțul de distribuție și administrare a vaccinurilor.

În prima fază a campaniei de vaccinare, destinată personalului medical, vor fi organizate 350 de centre de vaccinare în spitale, dintre care 45 în București. – Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here