Acasă Social Dr. Valeriu Gheorghiță: Imunitatea căpătată în urma vaccinului va dura mai mult...

Dr. Valeriu Gheorghiță: Imunitatea căpătată în urma vaccinului va dura mai mult de un an

DISTRIBUIȚI

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, estimează că imunitatea căpătată în urma vaccinării împotriva COVID durează cel puțin un an. El crede, de asemenea, că dacă se menține ritmul vaccinării, la finalul anului pandemia va fi sub control.

Studiile până la acest moment arată că răspunsul imun căpătat în urma vaccinului este ”cât se poate de bun” timp de opt luni, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, la Digi24. ”Timpul de răspuns imun va fi cu siguranță mai mare de un an”, a mai arătat el.

Medicul a precizat că a doua doză de vaccin este un booster care asigură imunitatea pe o perioadă mai lungă de timp, tocmai de aceea este important ca oamenii să nu renunțe să facă rapelul.

Valeriu Gheorghiță anticipează că România va atinge pragul de vaccinare de 70% până în luna septembrie, dacă între timp nu apare o variantă a coronavirusului care să nu răspundă la vaccin. El a ținut să precizeze că vaccinurile actuale s-au dovedit eficiente împotriva tulpinii britanice, chiar dacă aceasta este mai contagioasă. ”Cred că la sfârșitul anului putem aprecia că pandemia este sub control”, a mai arătat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here