Acasă Politic Dragnea îl amenință, din nou, pe Iohannis

Dragnea îl amenință, din nou, pe Iohannis

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi o ”încălcare flagrantă” a Constituţiei şi a deciziei CCR.

”Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice. Dincolo de Constituţie, dincolo de lege. Deci, orice e posibil. Dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale. (…) În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar, dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim”, a spus el.

Întrebat dacă PSD are şi un plan B în cazul unui astfel de refuz, Dragnea a replicat că ”în situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele va semna decretele privind numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

”Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea şi exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Astăzi am avut o primă întâlnire, o întâlnire premergătoare preluării Preşedinţiei. Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm. Ni s-a cerut să fim conştienţi că avem o mare responsabilitate, eu sper să luăm în calcul cu toţii acest lucru şi ca domnul preşedinte să facă aceste nominalizări, având în vedere faptul că în scurt timp trebuie cu toţi membrii Cabinetului să mergem la Bruxelles să ne întâlnim cu Colegiul Comisarilor”, a susţinut ea.

Prim-ministrul a spus că nu va retrimite preşedintelui deciziile de revocare din funcţie a lui Paul Stănescu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi a lui Lucian Şova, ministru al Transporturilor. ”Am trimis deja deciziile de revocare pentru cei doi miniştri. Bineînţeles, acum trimit numirea. Nu mai trimit încă o dată ceea ce deja am trimis. Sper ca ceea ce solicită un prim-ministru al României să fie luat în calcul”, a precizat Dăncilă.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor – Ilan Laufer şi, respectiv, Lia Olguţa Vasilescu, pe motiv că sunt nepotrivite. Şeful statului nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu şi a lui Lucian Şova, reamintește Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here