Acasă Politic Dragnea nu e nevoit să meargă din nou la Cotroceni

Dragnea nu e nevoit să meargă din nou la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

După mai bine de cinci ore de ședință furtunoasă, după decizii care au înfuriat ambele tabere, Liviu Dragnea, care a avut un mesaj clar de la președintele României să nu meargă cu o a treia propunere de prim-ministru pentru că va fi refuzat, Mihai Tudose a obţinut remanierea dorită a miniştrilor cu probleme penale.

Sevil Shaideh şi Rovana Plumb şi-au prezentat demisiile în cadrul Comitetului Executiv al PSD, deşi social-democraţii au făcut front comun şi au încercat să le convingă să renunţe la decizie. Lista demisiilor a fost completată de Răzvan Cuc, de la Transporturi.

”Toată lumea a plecat supărată, PSD a trecut printr-o mare cumpănă”, a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei, joi noaptea.

Premierul a cerut, însă, ferm remanierea şi ameninţase inclusiv că va demisiona dacă nu este lăsat să hotărască ce oameni are în Cabinetul pe care îl conduce.

Liviu Dragnea: ”Toţi colegii au adus argumente ca cele două colege ale noastre să nu plece din Guvern. După ce, iniţial, la începutul şedinţei, cele două au spus că s-au hotărât să prezinte decizia de a demisiona din Guvern, au fost întrebate şi a doua oară şi şi-au menitnut decizia de a demisiona. Au spus că, în primul rând, nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare şi să afecteze activitatea guvernamentală. Sevil Shhaideh a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune, efectiv ea şi familia ei nu mai pot duce această presiune infernală. Rovana e în aceeşi situaţie.”

Mihai Tudose a declarant, la rândul său, că atât Sevil Shaideh, cât şi Rovana Plumb au vrut să facă acest pas mai devreme. Rovana Plumb s-a arătat mirată atunci când a fost întrebată despre acest aspect.

Vineri, la orele prânzului, Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte pentru a decide cine va prelua portofoliile celor trei miniştri demisionari. Bursa zvonurilor îi dau pe Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu, la Ministerul Dezvoltării Regionale, și pe Gabriel Vlase la Transporturi. Realitatea TV o anunță pe Mihaela Popa la Fonduri Europene. Foto – Click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here