Acasă Politic Dragoș Ciuparu va coordona Departamentul de Cercetare din cadrul Ministerului Educației

Dragoș Ciuparu va coordona Departamentul de Cercetare din cadrul Ministerului Educației

DISTRIBUIȚI

Dragoș Ciuparu a fost numit secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării. Ciuparu va coordona Departamentul de Cercetare. El s-a mai ocupat de acest domeniu în perioada 2010 – 2012, ca președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Ştiinţifică, cu rang de secretar de Stat, în Guvernul Boc.

Dragoș Ciuparu și-a făcut doctoratul la Universite Paris Diderot, Paris 7, apoi a fost cercetător Universitatea Yale, SUA, a fost membru al comisiei prezidențiale pe educație condusă de Mircea Miclea, a fost șef al Cercetării în Guvernul Boc – poziție din care a avut o importanță majoră în intrarea României în proiectul Laserului de la Măgurele (ELI-NP).

Tot ca șef al Cercetării, în 2011, Ciuparu a lansat o procedură de evaluare a institutelor naționale de cercetare-dezvoltare, care s-a finalizat însă în guvernul social-democrat care s-a succedat la putere, iar rezultatele nu au mai fost folosite în aplicarea finanțării în cercetare, amintește Edupedu.ro

În ultimii ani, a fost membru al echipei de consilieri a Uniunii Europene pentru asistență în politici publice în Republica Moldova, pe domeniile Educație și Cercetare.

Ciuparu este profesor și director al Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat de la Universitatea Petrol și Gaze din Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here