Acasă Info Local Duminică, se anunță un amplu protest pentru închiderea gropii de gunoi de...

Duminică, se anunță un amplu protest pentru închiderea gropii de gunoi de la Vidra

DISTRIBUIȚI

Groapa de gunoi de la Vidra va rămâne unica pentru Bucuresti si Ilfov, după inchiderea celor de la Chiajna si Glina întrucât are capacitatea de a prelua tot gunoiul neselectat din Capitală pentru încă 26 ani. Desi a fost reautorizata la sfarsitul anului trecut, cetatenii din comunele Vidra si Berceni resimt puternic mirosuri de hidrogen sulfurat si metil mercaptan, fiindu-le pusa in pericol grav sanatatea!

Aproximativ 2.000 de locuitori din comunele Berceni, Vidra și Jilava sunt așteptați să protesteze la porțile Depozitului de Deseuri Vidra duminică, 7 aprilie, între orele 14.00 și 17.00 la inițiativa Asociației ”Grupul de Sustinere Locală” și a Asociației ”Grupul de Actiune Locală Berceni”, potrivit unui comunicat de presă. Organizatorii protestului susțin că la acest eveniment vor fi prezenti si copii care isi vor cere dreptul constituțional la viata si la sanatate!

Protestatarii vor solicita închiderea Gropii de Gunoi Vidra, implicarea serioasă a autorităților pentru colectarea selectivă a deșeurilor si pentru introducerea canalizării si apei potabile in comunele Vidra si Berceni.

Garda de Mediu a constatat numeroase abateri, dar activitatea continuă și se va extinde. Primăriile din București sunt îngrijorate cu privire la costul transportului și de aceea gunoiul neselectat al bucureștenilor este depozitat în condiții precare, în imediata apropriere, chiar lângă Centura București. Bucureștiul demonstrează o lipsă totală de viziune și un dezinteres total față de sănătatea a zeci de mii de cetățeni care locuiesc în vecinătatea gropii, atenționează protestatarii.

În repetate ocazii, Direcția de Sănătate Publică a recomandat ca populația din zonă să nu consume apa subterană, aceasta ”fiind infestată cu bacterii coliforme, E-coli, nitriți, nitrați și metale grele”. Dar, fără rețele de apă-canal, majoritatea locuitorilor din Berceni și Vidra consumă zilnic apa din puț propriu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here