Acasă Info Local E OFICIAL: PE 25 MAI SE CAUTĂ UN DEPUTAT DE ILFOV

E OFICIAL: PE 25 MAI SE CAUTĂ UN DEPUTAT DE ILFOV

DISTRIBUIȚI

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind alegerile parţiale, principala precizare a actului normativ fiind aceea că scrutinul se desfăşoară într-un singur tur, iar cel care obţinut cel mai bun scor este câştigător.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Mirel Palada a menţionat că Executivul a aprobat “încă două alte acte normative referitoare, pe de-o parte, la stabilirea datei pentru alegerile parţiale pentru a fi stabilite în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, cât şi un altul privind stabilirea programului calendaristic ce rezultă în urma acestor decizii”.

Cele mai importante precizări se referă la faptul că “până pe 5 mai, cel mai târziu cu 20 de zile înainte de data alegerilor, trebuie făcută depunerea candidaturilor”. “De asemenea, până pe data de 11 mai se rezolvă şi contestaţiile, iar pe data de 10 mai începe campania electorală”.

Potrivit actelor normative adoptate, pe 25 mai se vor organiza alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat în unele colegii uninominale din circumscripţia electorală nr.18, judeţul Galaţi, circumscripţia electorală nr. 20, judeţul Gorj, circumscripţia electorală nr. 22, judeţul Hunedoara, circumscripţia electorală nr. 25, judeţul Ilfov, circumscripţia electorală nr. 32, judeţul Satu Mare şi circumscripţia electorală nr. 42, municipiul Bucureşti.

1 COMENTARIU

 1. NASTEA IOAN – CANDIDATUL PDL? Acesta ?
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/miliardele-pentru-diguri-spalate-de-dunare-85367-main_pic1.html
  Contracte cu dedicatie catre vechii clienti ai PSD.Miliardele pentru diguri, spalate de Dunare.
  500 de miliarde lei oferite prin cerere de oferta
  Seful ANIF,NASTEA IOAN cercetat penal
  Marele tun dat de pedistul Nastea a fost unul de 500 miliarde lei. Seful ANIF nu s-a mai incurcat in contracte marunte, de zeci de miliarde, si a decis sa ofere la finalul anului 2006 toate lucrarile de inchidere a digurilor de la Dunare unei singure firme: “Hidroconstructia” SA. Pentru a face posibil acest lucru, s-a recurs la o suma de artificii ce intra in contradictie cu legislatia existenta. Despre aceasta afacere a avut stiinta si fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur. In primul rand, desi ANIF era si este obligata sa ofere toate lucrarile de intretinere a digurilor catre SNIF, acest lucru a fost evitat. Chiar daca este evident ca “Hidroconstructia” va repara si va consolida digurile deja existente, Nastea sustine un lucru socant: cele 500 de miliarde se vor folosi pentru noi investitii. Cum banii acestia au venit de la Guvern, prin Ministerul Agriculturii, fostul ministru de resort, Gheorghe Flutur, putea sa stopeze situatia, dar nu a facut-o. A acceptat ca suma de 500 miliarde lei sa fie prinsa in bugetul ministerului, la capitolul “investitii ale agentilor economici cu capital de stat”. Argumentul este scandalos deoarece “noile investitii” nu sunt altceva decat digurile facute fie inainte, fie in timpul regimului comunist. Numai ca acest artificiu i-a permis lui Nastea sa evite Legea 138/2004. Nefiind lucrari de reparatii sau intretinere, ci investitii, el nu a mai fost obligat sa ofere lucrarea catre SNIF. Chiar si asa, avand in vedere prevederile OUG 34/2006 ce reglementeaza achizitiile publice, Nastea era obligat sa organizeze licitatie. Nu a facut nici acest lucru. El a recurs la cererea de oferta, o procedura de achizitii mult simplificata si lipsita de transparenta. Castigatoare a celor 500 de miliarde, societatea “Hidroconstructia” SA a facut ceea ce face de obicei orice constructor care se respecta: a cautat sa inchirieze utilaje de la SNIF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here