Acasă Politic Ecaterina Andronescu, dată afară de Viorica Dăncilă

Ecaterina Andronescu, dată afară de Viorica Dăncilă

DISTRIBUIȚI

Ecaterina Andronescu a fost demisă vineri de premierul Viorica Dăncilă din funcția de ministru al Educației după declarația de joi seara, de la Antena 3, în legătură cu crimele de la Caracal. ”Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a declarat ministrul.

Dăncilă a anunțat că îl propune ca interimar pe ministrul Culturii, Daniel Breaz.

Anunțul a fost făcut de Viorica Dăncilă pe Facebook:

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmatjoi seară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, că Alexandra nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe „vremea ei“ fetiţele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străinii în maşină şi că atunci când purtau cheia la gât, copiii erau învăţaţi în cadrul familiei şi al şcolii să fie mult mai responsabili”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here