Acasă Info Local ECO SUD, pârâtă la Ministerul Mediului

ECO SUD, pârâtă la Ministerul Mediului

DISTRIBUIȚI

Ca urmare ”a concentratiilor dezastruoase de poluare” inregistrate in noaptea de 1 spre 2 martie 2020, Grupul de Socializare Locală (GSL) a formulat o sesizare catre ministrul Mediului, Costel Alexe, prin care i-a adus la cunostinta ca unul dintre poluatorii importanti ai judetului Ilfov si municipiului Bucuresti este SC ECO SUD SA, operatorul de la Depozitul de Deseuri Vidra, scrie pe pagina de FB a Grupului.

”Au fost anexate la aceasta sesizare inclusiv constatarile oficiale ale institutiilor aflate in subordinea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, prin care s-a afirmat faptul ca emisiile/ gazele provenite de la depozitul de deseuri Vidra sunt emanate direct in atmosfera”.

Acest lucru ar fi determinat de insuficiența numărului de puturi de captare a biogazului raportat la volumul de deseuri depozitat și de faptul că multe dintre puturile existente sunt nefunctionale, iar instalatiile de ardere a biogazului nu functioneaza.

”Mai mult decat atat, operatorul nu respecta obligatia de acoperire a deseurilor cu material inert, motiv pentru care se resimte in randul populatiei miros puternic de sulf. Asteptam pozitia dlui ministru”, se mai arată în postare.

Menționăm că GSL se află în conflict juridic cu ECO SUD SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + fourteen =