Acasă Anchete EFECTUL GHITA – dosar penal in rem

EFECTUL GHITA – dosar penal in rem

DISTRIBUIȚI

ghita-kovesi-basescuÎn cursul zilei de 4 ianuarie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal in rem care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat la 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

Precizarea Parchetului vine ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informații privind ”posibile imixtiuni în actul de justiție”, astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiță.

”În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie, la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informațiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informațiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluționare. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”.

Finanțatorul RTV, fost deputat, Sebastian Ghiță a prezentat, marți, la România TV, o înregistrare audio care conține un dialog care ar fi purtată de fostul președinte al României, Traian Băsescu, cu un interlocutor, fostul șef al statului afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Camelia Bogdan

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiță, cel care ar fi Traian Băsescu vorbește despre ”stat mafiot” și declară, răspunzând unei întrebări privind dosarul Voiculescu: ”Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (…) Camelia Bogdan (…) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!”.

Traian Băsescu a declarat miercuri că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiță sunt reale, dar editate de autor, fapt care creează unele confuzii, adăugând că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan și nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul lui Dan Voiculescu.

Băsescu a scris pe Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuții private în ultimele luni ale anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here