Acasă Educatie ELEVII DE LA ȘCOALA NR.3 DIN VOLUNTARI, ”VIZAȚI” DE POLIȚIȘTII DE LA...

ELEVII DE LA ȘCOALA NR.3 DIN VOLUNTARI, ”VIZAȚI” DE POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ

DISTRIBUIȚI

saptamana 2

Luni, 28 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului de Prevenire a Criminalității Ilfov și Serviciului Rutier au desfășurat activități în Școala Gimnazială Nr. 3, din orașul Voluntari, fiind vizați elevii din clasele a V-a și a VI-a. Polițiștii au purtat discuții libere cu elevii privind cauzele generatoare ale delincvenței juvenile (anturajul, consumul de alcool, substanțe etnobotanice etc.), modalități de prevenire a comportamentelor antisocial, consecințele comportamentului deviant, răspunderea penală şi încadrarea diferitelor fapte pretabile comiterii de către minori. De asemenea, elevilor le-au fost oferite recomandări de prevenire a victimizării și le-au fost explicate pericolele la care se pot expune, atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în locurile de petrecere a timpului liber.

Un alt subiect dezbătut a fost cel legat de educaţia rutieră, urmărindu-se formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Totodată, polițiștii au abordat și aspecte legate de siguranţa bunurilor, fiind dezbătuți factorii favorizanţi şi măsurile de prevenire pe mai multe categorii de furturi, respectiv din buzunare, sala de clasă sau furturile de telefoane mobile. De asemenea, au fost proiectate clipuri audio-video cu conţinut preventiv, polițiștii le-au prezentat elevilor consecințele violenţei şcolare, precum şi modalităţile în care aceștia se pot implica în activităţi de informare şi prevenire, pentru consolidarea siguranţei şcolare şi extraşcolare.

Întâlnirea polițiștilor cu copiii a fost interactivă, captivantă și de interes, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Elevii au participat în mod activ la discuții, adresând întrebări cu privire la aspectele dezbătute.  La finalul întâlnirii, elevii au fost angrenați de poliţişti într-un concurs, care a constat în completarea unor rebusuri, câştigătorii fiind recompensaţi cu diplome şi premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here