Acasă Educatie Elevii din Pantelimon, Cernica și Popești-Leordeni, mai informați

Elevii din Pantelimon, Cernica și Popești-Leordeni, mai informați

DISTRIBUIȚI

politia-romana-la-datorie 

În săptămâna 15 – 19 februarie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Ilfov au desfășurat, în școlile din localitățile Pantelimon, Popești-Leordeni și Cernica, activități de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, acestea reprezentând o prioritate permanentă a Poliției Române. În cadrul activităților, elevii din clasa I au fost informați cu privire la siguranța în drum spre școală, în școală, dar și acasă, polițiștii purtând discuții libere pentru a capta atenția acestora și pentru a-și însuși informaţii utile pentru siguranţa personală. De asemenea, au fost organizate pentru cei mici și activități interactive  (concursuri, sesiuni de lucru și instruire, aplicații practice, expoziții ).

Totodată, pentru elevii mai mari, de la clasele a 7-a și a 8-a, au fost organizate întâlniri cu specialiști care le-au oferit informații preventive despre cele mai întâlnite probleme ale tinerilor din zilele noastre.

Au fost proiectate clipuri audio-video cu caracter informativ-preventiv şi au fost purtate discuţii libere privind consumul de droguri, ”etnobotanice”,traficul de persoane, cauzele generatoare ale delincvenţei juvenile, consecinţele comportamentului deviant, siguranţa pe internet, răspunderea penală – încadrarea diferitelor fapte pretabile comiterii de către minori, precum şi despre egalitatea socială, nediscriminarea, promovarea minorităţilor şi incluziunea categoriilor dezavantajate, comunicare şi negociere de conflicte.

De asemenea, întrucât siguranța rutieră reprezintă o prioritate a Poliției Române, polițiștii au informat toate persoanelor prezente, elevi și profesori, despre modalităţile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii. Activitățile vor continua, la final, elevii fiind capabili să identifice eventualele situații de risc la care pot fi expuși și să adopte măsuri preventive adecvate, anunță IJP Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here