Acasă Educatie ELEVII ILFOVENI AU PARTICIPAT LA FORUMUL CONSULTATIV CU PRIVIRE LA NEVOILE SOCIAL-PROFESIONALE...

ELEVII ILFOVENI AU PARTICIPAT LA FORUMUL CONSULTATIV CU PRIVIRE LA NEVOILE SOCIAL-PROFESIONALE ALE TINERILOR

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Elevilor Mehedinţeni (AEM) lansează şi implementează un nou proiect cofinanţat de programul ERASMUS+ actiunea keie 3  – Dezvoltare prin TINEri!

Este vorba despre un dialog structurat între factorii responsabili cu politicile de tineret şi elevii de liceu. Proiectul are drept scop creșterea șanselor de reușită a tinerilor în societatea actuală și viitoare, identificând problemele cu care se confruntă și competențele necesare pentru reuşita în plan personal, social şi profesional.

HerculanePrima activitate (Forumul consultativ cu privire la nevoile sociale şi profesionale ale tinerilor (ForTeen) din cadrul proiectului s-a desfăşurat în perioada 26 – 29 martie 2015, în localitatea Băile Herculane. Din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Ilfov au participat Paul Lungeanu şi prof. Elena Simion. Consultarea şi-a atins scopul. Tinerii au avut parte de jocuri de rol în cadrul carora au avut ocazia să intre în rolul unui primar, unui inspector şcolar şi a unui deputat. De asemenea, au mai avut parte de activităţi precum Treasure Hunt. O altă acţiune din cadrul acestui proiect a fost analizarea unor documente precum Cartea Alba, Cartea Verde, Legea Voluntariatului şi altele.

“Mă bucur că am participat la acest proiect de la care am avut multe de învăţat şi care şi-a adus o contribuţie considerabilă la dezvoltarea mea personală. Consider că proiectul a fost un succes şi a fost o actiune de calitate. De altfel tot ce este pentru tineri – cu tineri şi despre tineri – este de calitate. Acest eveniment a mers pe dictonul Câtă vreme stai jos nu poţi lăsa urme în nisip. Pe această cale ţin să felicit Asociaţia Elevilor Mehedinţeni pentru efortul depus şi pentru faptul că se zbate pentru a crea un cadru favorabil în care elevii să îşi desfăşoare activităţile şi să se dezvolte. Sunt mândru că încă o dată că elevii ilfoveni au avut  reprezentanţi la astfel de proiecte, a precizat Paul Lungeanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here