Acasă Politic Este disponibilă noua aplicație Inspectorul Pădurii

Este disponibilă noua aplicație Inspectorul Pădurii

DISTRIBUIȚI

Noua aplicație Inspectorul Pădurii este disponibilă de miercuri de la orele 18.00și poate fi accesată de public. Aplicația Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetățean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 și poate afla detalii despre transporturile de material lemnos.Accesul în aplicație se va putea realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser, la adresa inspectorulpadurii.ro. Echipa de dezvoltare de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a creat și două versiuni dedicate terminalelor cu Android și iOS. Ambele versiuni au fost încărcate pe platformele dedicate (Google Play și AppStore) și vor fi disponibile pentru descărcare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de securitate ale platformelor.Noua aplicație Inspectorul Pădurii beneficiază de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă. Publicul va avea acces la informații după cum urmează:

1.Avizele de transport

Vor fi afișate pe hartă avizele din ultimele 96 de ore. Asupra acestora pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat saudupăun anumit tip de transport.În situația în care un utilizator public dorește să afleanumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de orede la emiterea avizului, respectivele informațiivor fi puse la dispoziția solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, la adresa de email solicitari544@mmediu.roși vor fi comunicate prinemail, conform legii,în termen demaxim 10 zile de la solicitare.

Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheiereatransportului, pentru o perioadăde 24 de ore.

  1. Actele de punere în valoare (APV)

Vor fi afișatepe hartătoate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului.Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV și asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afișate informații,în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăsește la momentul căutării APVselectat pentru vizualizare.Toate funcționalitățile aplicației și categoriile de informații la care publicul are acces au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here