Acasă Info Local EVAZIONIȘTII DIN AFUMAȚI ȘI DOBROEȘTI, SUB ASALTUL POLIȚIȘTILOR

EVAZIONIȘTII DIN AFUMAȚI ȘI DOBROEȘTI, SUB ASALTUL POLIȚIȘTILOR

DISTRIBUIȚI

samsariLa data de 25 februarie a.c., polițiștii structurii de investigare a criminalității economice Ilfov, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au efectuat verificări la mai multe societăți comerciale, cu sedii sau puncte de lucru în două complexe comerciale, de pe raza localităților Afumați și Dobroești, pentru combaterea evaziunii fiscale și a contrafacerii de mărfă. În cadrul controalelor efectuate la unitățile economice cu obiect de activitate comercializarea de legume și fructe, polițiștii au verificat existența documentelor care atestă proveniența mărfii, legalitatea comercilizării acesteia și respectarea disciplinei finanaciar-contabile. Totodata, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat verificări cu privire la respectarea normelor de siguranță alimentară. În urma activităților desfășurate, polițiști au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 283.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor fapte de comerț ilicit. Principala neregulă constatată a fost neevidențierea în documentele financiar-contabile a operațiunilor comerciale efectuate. Totodată, a fost indisponibilizată suma de 710 lei.

Tot astăzi, polițiștii au acționat într-un complex comercial, din localitatea Dobroești pentru combaterea contrafacerii, ocazie cu care au descoperit faptul că, reprezentanții a două unități economice ofereau spre vânzare articole textile de uz casnic, cu modele identice, folosite de mărci consacrate și protejate pe teritoriul României. Astfel, pe numele celor două persoane, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrafacere. Marfa, în valoare de 180.000 de lei a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat articole textile pentru care reprezentanții unei societăți controlate nu au putut prezenta documente de proveniență, în valoare de 70.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here