Acasă Politic Expoziție în Parlamentul European dedicată inovației românești

Expoziție în Parlamentul European dedicată inovației românești

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Victor Negrescu a făcut apel la o prezență mai puternică a României la masa discuțiilor privind transformarea digitală cu ocazia celei de-a doua ediții a evenimentului “Romanian Digital Day”, organizată de acesta în Parlamentul European. În marja evenimentului, eurodeputatul Negrescu a organizat, împreună cu Politehnica București, o expoziție dedicată inovației românești.

Din 2009 și până în prezent, Comisia Europeană a propus peste 110 măsuri și reglementări europene, transpuse în proporție de 70% în legislația românească, dar participarea noastră la elaborarea documentelor a fost redusă comparativ cu potențialul.

”România merită să fie la masa discuțiilor privind transformarea digitală deoarece poate să contribuie activ la dezbaterile care au loc la nivel european, susținând o abordare incluzivă, focalizată pe oameni și IMM-uri, care face ca inovația să fie accesibilă tuturor. Trebuie să folosim, în acest sens, inclusiv cele circa 10 de miliarde de euro din resurse europene disponibili pentru transformarea digitală a țării noastre. Faptul că am reușit să aducem împreună, la Bruxelles, atât de mulți actori și decidenți relevanți demonstrează că suntem pe drumul cel bun și că, în curând, România ar putea deveni un jucător influent la nivelul UE”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here