Catalin Dragomir
Editorial
Pentru că are cu ce și de unde, după pensiile speciale pentru diplomați, parlamentari, funcționari parlamentari, militari, Guvernul pregătește o majorare spectaculoasă a indemnizației de revoluționar. Adică pentru cei care, susțin ei, ne-au eliberat de sub jugul comuniștilor și datorită cărora trăim acum cât se poate de liber. E vorba despre aproximativ 20 de milioane de euro anual pentru niște persoane care au avut ”rol determinant în victoria Revoluției din 1989”. Nu contează că unii dintre cei care au ieșit în stradă atunci aveau 11 – 12 ani și nici măcar faptul că unii erau pur și simplu ”actori ai străzii” care oricum nu aveau ce face prin altă parte. Nu contează că până acum au fost scutiți de impozite și că li s-au dat spații comerciale și locuințe gratis și pe deasupra și aproape 2.200 de lei lunar bani de buzunar. Acum vor 4.000 de lei lunar!
Supărător este că veteranii de război, care au jucat un rol mult mai important pentru țară, sunt ”răsplătiți” cu 150 de lei pe lună, deși aceștia sunt mult, mult mai puțini decât cei 3.000 – 4.000 de revoluționari care atârnă la mila statului și care oricum au avut până acum diverse privilegii.
Nu contestă nimeni că printre sutele de mii de români care au ieșit în stradă în 1989, în toată țara, există persoane care au crezut în ceea ce fac, și-au pus viața în pericol, dar reputația lor pălește în fața miilor de impostori care s-au bucurat și se bucură de niște privilegii doar pentru că au strigat ”Jos comunismul”. Să rămână în drepturi cei care au fost răniți, urmașii celor decedați, care în niciun caz nu sunt mai mulți de 1.000!
Mai are sens să discutăm și despre faptul că nici acum nu se știe dacă la Revoluție ”s-a tras” sau ”cine a tras în cine?”, ”cine cu cine s-a luptat” și ”de ce s-a ieșit în stradă?”. Aceste necunoscute anulează privilegiile pretinșilor luptători până când nu vom avea răspunsuri clare, acceptate de întreaga societate referitor la Decembrie 1989. Adevărații revoluționari nu doresc nicio răsplată pentru faptele lor. Documentați-vă, domnilor guvernanți, cum e în Franța sau în celelalte țări fost comuniste.
Mai are sens să spun că peste 70 la sută dintre români nici nu visează să aibă 4.000 de lei lunar bani în buzunar veniți degeaba într-o țară în care salariul mediu este de 1.800 de lei și unde peste două milioane de persoane trăiesc din leafa minimă pe economie? Guvernele anterioare făcuseră dreptate, anulându-le profitorilor aceste privilegii nesimțite. Dacă ai ieșit în stradă atunci pentru că așa ai simțit nu înseamnă că ai făcut-o pentru bani. Ieșirea în stradă nu s-a făcut cu contract de muncă. Acum, poate că se întâmplă acest lucru pe la unele mitinguri organizate de partide.
Și, apropo, domnule Alexandru Arșinel, care nu refuzați nici un leu, pentru că, nu-i așa, îl meritați întrucât ați avut rol la Revoluție: Există, din 2003, Asociația Revoluționarilor Fără Privilegii, formată din luptători în Revoluția din 1989 care nu au beneficiat și nu doresc privilegii oferite de legislația română. Printre ei se numără și colegii Dvs Ion Caramitru și Victor Rebengiuc. Membri ai asociației sunt cei care au participat la demonstrațiile din 1989, au luptat împotriva comunismului pentru libertate, au fost arestați sau izolați pe motive politice cu ocazia acelor evenimente și care nu au pretins, solicitat sau beneficiat de privilegii materiale, precum și revoluționarii cu certificat care nu au solicitat sau beneficiat de avantajele materiale oferite de stat. Restul sunt vorbe goale.
Care revolutie bre?A fost lovitura de stat si unii au cascat gura pe acolo si vor recompense!