Acasă Social ”Fântânile tinereții”

”Fântânile tinereții”

DISTRIBUIȚI

Oamenii de știință au descoperit că există cinci locuri în întreaga lume unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Ei au studiat aceste locații denumite ”fântânile tinereții” și au găsit nouă factori comuni la acestea, care contribuie la creșterea longevității și care pot fi aplicate și de alte persoane.

A trăi o viață lungă și fericită este ceva pentru care mulți oameni se străduiesc, în fiecare zi. Nu poți prevedea viitorul, dar poți practica ”îngrijirea de sine” în cel mai bun mod, care te poate menține tânăr și sănătos, potrivit Eat This.

Există multe obiceiuri pe care le puteți adapta, pentru a vă hrăni mintea și corpul, care vă vor ajuta să trăiți o viață lungă și sănătoasă. Aceste secrete au fost descoperite de către oamenii de știință în 5 locuri din lume, unde oamenii ajung să trăiască peste 100 de ani.

Acestea sunt situate în Sardinia, Italia, Okinawa, Japonia, Ikaria, Grecia, Loma Linda, California, Statele Unite și Nicoya, Costa Rica. Aceste ”fântâni de tinerețe” sunt denumite ”Zone albastre”, iar ele dețin cel mai mare procent de centenari (oameni cu vârsta de 100 de ani).

Există nouă factori comuni ale acestor cinci zone de centenari, pe care echipa de cercetare condusă de Dan Buettner de la Blue Zones, Minneapolis, Statele Unite, i-a descoperit, publicând studiul în Journal of Lifestyle Medicine. Interesant este faptul că studiul a descoperit că doar 20% din speranța de viață a unui individ are legătură cu genele sale și 80% cu stilul de viață.

Cei nouă factori care îi conduc pe oameni spre 100 de ani

  1. Aveți nevoie de un scop în viață

Centenarii din ”zona albastră” au un scop, un motiv pentru care se trezesc în fiecare zi. Dacă nu muncești, făceți-vă câteva hobby-uri. Creați niște obiective și ajungeți la ele.

  1. Relaxați-vă și beți niște vin

Toți cei studiați consumă în mod obișnuit unul sau două pahare de alcool în fiecare zi, cel mai adesea de vin.

  1. Faceți alegeri alimentare sănătoase

Majoritatea centenarilor studiați aveau mai multe alimente de bază în comun, inclusiv linte și fasole. Ei mănâncă carne (de porc, cea mai frecventa), doar de cinci ori pe lună, cam 100 de grame porția.

  1. Controlul porțiilor de mâncare este major

Toți acești oameni mănâncă doar o masă de prânz ușoară pe zi sau o cină mai devreme și nu ambele. Cu siguranță trebuie eliminată acea gustare târzie de seară/noapte.

  1. Aflați când trebuie să reduceți stresul

Toată lumea este stresată, inclusiv centenarii. Diferența față de ceilalți oameni, este că ei se ocupă de îngrijorări sau anxietate. Toți au nevoie de timp pentru a se decomprima. Unii se bucură de happy hour, alții se roagă sau dorm. În Japonia, detensionarea stresului este redusă prin amintirile despre strămoși. Vedeți ce metodă va funcționa cel mai bine pentru dvs.

6.Ieșiți afară, plimbați-vă și faceți diverse treburi

Centenarii se mișcă des în aer liber. Încercați diverse moduri de relaxare, în parcuri, în grădini, unde puteți planta ceva.

7.Aveți o credință religioasă, oricare vi se potrivește personal

Aproape toți centenarii au propria comunitate religioasă. Studiul a indicat faptul că participarea la un serviciu religios o dată pe săptămână va crește speranța de viață cu patru până la 14 ani.

  1. Puneți familia pe primul plan

Cei observați cred cu tărie că familia lor este prioritatea din viață. Părinții în vârstă și chiar bunicii sunt mereu aproape. Celor căsătoriți le crește viața cu trei ani.

  1. Înconjurați-vă de prieteni care să vă susțină

Un alt numitor comun al centenarilor este înconjurarea de prieteni, care sunt pe aceiași lungime de undă cu ei, în ceea ce privește practica deciziilor bune și sănătoase. Alegeți-vă cu înțelepciune prietenii cu care ieșiți, pentru că timpul este unul prețios. Îndepărtați orice relație toxică. – ziare.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here