Paul Lungeanu, presedintele CJE – Teatrul școlar nu este un moft copilăresc, ci o cărămidă pusă la temelia educației adulților de mâine.
În data de 20 iunie 2015, la Căminul Cultural din Brănești a avut loc Festivalul Județean de Teatru ”Floare de Cireș”- ediția a III-a, eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Ilfov. Scopul concursului școlar de teatru a fost stimularea creativității, inovația și spiritul de competiție, dar și eliminarea obstacolelor în comunicare și exprimare libere.
Realizarea ”Festivalul de Teatru” nu ar fi fost posibilă fără ajutorul partenerilor: Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, publicația Viitorul Ilfovean, Centrul Român Pentru Inițiativă Socială, Primăria Periș și Primăria Brănești. Mulțumiri speciale pentru implicare trebuie adresate, de asemenea, inspectorului școlar general Coca Codreanu, inspectorului școlar general – adjunct Ștefan Bratu Bîrzoi, inspectorilor școlari Rori Ghiorghișor, Titel Iordache, Cristina Ghiță, vicepreședintelui Centrului Român pentru Inițiativă Socială Cristina Angheluță, directorilor Ștefania Duminică și Marinela Culea, primarului și viceprimarului din Periș, Anghel Albu și Zenobia Mureșan, primarului din Brănești Nicolae Cismaru și, nu în ultimul rând, profesorilor Sevasta Stan și Elena Simion.
La concurs au fost invitate să participe toate unitățile de învățământ liceal din județul Ilfov, dar s-au încumetat să-și arate public talentele ascunse elevi din nouă unități de învățământ din județul Ilfov. Elevii au pregătit piese de teatru și monologuri.
Jurizarea a fost apreciată de spectatori, din juriu făcând parte persoane cu experiență în domeniu precum Sonia Murguleț (student la Facultatea de Filosofie București și actor la Trupa de Teatru ”Joc”, în trecut actor la Teatru Arca), Cătălin Grăjdan (absolvent al Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”), Ana-Maria Ion (absolvent al Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”).
Organizatorii evenimentului au apreciat faptul că Ilfovul se află printre puținele județe din țară care realizează astfel de activități din care elevii au de câștigat și își pot exprima public talentul, gândurile și sentimentele.
Juriul festivalului a decis trupele câștigătoare: Locul I la secțiunea Teatru – Liceu a revenit Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” Buftea, care a prezentat piesa ”C.F.R” de I. L. Caragiale, locul al II-lea a revenit Liceului Teoretic ”Ioan Petrus” Otopeni, care s-a prezentat cu sceneta “Giulia”, iar locul al III-lea a fost acordat trupei Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” Buftea pentru ”Cum vă place?”, de W. Shakespeare. De asemenea au fost și premii individuale: la secțiunea ”Cel mai bun actor”, Premii Speciale au mers către Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” Buftea pentru teatrul de păpuși – ”Rapunzel”, de Frații Grimm si Liceul Teoretic ”Mihail Kogâlniceanu” Snagov care s-a prezentat cu sceneta “Terapie prin Scrisori”.
În concurs au intrat și trupe ale unor școli generale, pe podium urcând cele ale Școlii Gimnaziale nr.1 Dobroești (locul I, teatru gestual ”Micul Prinț”) și Școlii Gimnaziale Chitila (Locul II, ”Titanic Vals” Actul II, Scenele VI, VII, VIII). Momentele artistice au fost prezentate impecabil de o elevă a Liceului Teoretic ”Traian Lalescu”, Mădălina Ivan, interpretând mai multe piese muzicale.
Președintele Consiliului Județean al Elevilor Ilfov, Paul Lungeanu, a mulțumit celor care au susținut proiectul și l-au sprijinit pentru ducerea lui la bun sfârșit: ”Sunt mulțumit de desfășurarea Festivalului Județean de Teatru «Floare de Cireș». A fost o activitate pe care mi-am propus să o duc mai departe chiar din momentul în care am fost ales președinte al Consiliului Județean al Elevilor Ilfov. De asemenea, mulțumirea crește în urma cuvintelor de apreciere din partea Inspectoratului Școlar Ilfov care ne-a felicitat pentru activitate, pentru implicarea noastră și pentru calitatea unei asemenea activități extrașcolare. Cu fiecare an în care reușim să ducem la bun sfârșit acest Festival contribuim la consolidarea lui ca activitate de tradiție în învățământul ilfovean. În același timp mă bucur pentru că am îmbogățit cu o astfel de activitate mandatul din acest an și mulțumesc pentru susținere tuturor partenerilor, fără a căror susținere și încurajare nu reușeam să încheiem atât de frumos un asemenea demers. Sper ca în viitor reprezentanții administrației locale care au ezitat să ne susțină să înțeleagă că teatrul școlar nu este un moft copilăresc, ci o cărămidă pusă la temelia educației adulților de mâine”.