Acasă Cultura FILMUL CLASIC ROMÂNESC ŞI CEL CONTEMPORAN, ÎMPREUNĂ, LA TÂRGU JIU

FILMUL CLASIC ROMÂNESC ŞI CEL CONTEMPORAN, ÎMPREUNĂ, LA TÂRGU JIU

DISTRIBUIȚI

Afis Caravana Tg JiuSfârşitul de septembrie oferă iubitorilor de fim din Târgu-Jiu o săptămână de film românesc, un regal al celor mai bune producţii, mai vechi şi mai noi. Căci, dacă în perioada 26-28 septembrie, Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, organizează cea de-a noua ediţie a Festivalului Indie al Producătorilor de Film Independenţi – IPIFF, festival ce face stop-cadru pe producţii recente, „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, în preambul, va prezenta filme clasice româneşti.

Dealtfel, misiunea pe care „Caravana filmului românesc” şi-a propus-o nu este doar una nostalgică, în dorinţa de a prezenta publicului tânăr şi mai puţin tânăr filme din patrimoniul de aur, filme care au încântat generaţii de cinefili, ci este şi una asumată, în demersul de a arăta că filmul românesc are continuitate şi că actualele succese ale noului val de regizori, regizori multipremiaţi la festivalurile internaţionale, nu sunt întâmplătoare.

Prin urmare, între 20 şi 25 septembrie, la Târgu Jiu, periplul prin istoria filmului clasic românesc aduce pe ecran filme celebre, de la comedie clasică, precum „Toamna bobocilor”, regia: Mircea Moldovan; „Cuibul de viespi” (după piesa „Gaiţele” de Al. Kiriţescu), regia: Horea Popescu, sau „Brigada Diverse intră în acţiune”, regia: Mircea Drăgan, la drama socială şi politică, cu pasaje de frescă istorică şi de epocă, „Doctorul Poenaru”, regia: Dinu Tănase sau drama socială, „La capătul liniei”, regia: Dinu Tănase.

            Întâlnirea cu aceste creaţii cinematografice, care nu au numai valoare de patrimoniu, ci şi una estetică, înseamnă şi întâlnirea de suflet cu marii actori ai ţării: Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu, Ştefan Iordache, Tamara Buciuceanu, Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru şi mulţi alţii.

Aşadar, toţi cinefilii care doresc să petreacă seri de adevărată delectare vizionând filmele din program sunt invitaţi în AMFITEATRUL DIN CENTRUL ORAŞULUI, în perioada 20 – 25 septembrie, cu începere de la ora 20.30. Proiecţiile au loc în aer liber, iar accesul publicului este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here