Acasă Economie Firea anunță extinderea Șoselei București-Măgurele și linii pentru 80 de tramvaie suspendate

Firea anunță extinderea Șoselei București-Măgurele și linii pentru 80 de tramvaie suspendate

DISTRIBUIȚI

Primaria Capitalei va realiza mai multe proiecte de infrastructura care vor lega Bucurestiul de orașul Magurele si pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizica Nucleara care dezvolta proiectul celui mai mare laser din lume – ELI-NP, a anuntat, marti, primarul Gabriela Firea.

Printre acestea se numara extinderea si modernizarea Soselei Bucuresti-Magurele, linie de monorail – tramvai suspendat si material rulant (80 de tramvaie suspendate), o ruta Bucuresti – Magurele si Bucuresti Centura in Zona de Nord spre Ploiesti, realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Magurele – Gara de Nord.

O parte dintre aceste proiecte fac parte din strategia de transport a regiunii Bucuresti-Ilfov – Planul de Mobilitate Urbana Durabila. Firea nu a dat un termen cand vor fi realizate aceste proiecte si nici cat costa acestea.

În ceea ce privește Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Firea prezenta, anul trecut, în luna mai, cele zece puncte strategice de aplicare a acestui document programatic:

Conectarea Capitalei prin aeroport și prin structura sa de căi ferate și drumuri la rețeaua europeană TEN-T și la localitățile din zona Dunării

Dezvoltarea Aeroportului Internațional Henri Coandă ca principală poartă aeriană internațională din SE Europei, cu potențial de dublare a capacității de funcționare, de pasageri și marfă

Finalizarea șoselei de Centură a Bucureștiului pentru a facilita accesul către județul Ilfov, cea de a doua cea mai dezvoltată zonă.

Extinderea sistemului public de transport către zona metropolitană prin lărgirea rețelelor de metrou, autobuz, tramvai și troleibuz și realizarea unei rețele corespunzatoare de piste de biciclete și alei pietonale

Îmbunătățirea conexiunii dintre ariile funcționale ale Capitalei, pentru dezvoltarea zonelor rămase în urmă permițând locuitorilor din zonele mai puțin dezvoltate acces la locuri de muncă, educație, servicii de sănătate, cultură.

Reducerea poluării aerului prin încurajarea investițiilor în transport electric și descurajarea creșterii numărului de autoturisme prin aplicarea unei politici de parcare integrate.

Reducerea numărului de accidente prin creșterea siguranței și securității în circulație.

Sprijinirea persoanelor cu posibilități reduse de mobilitate, prin aplicarea politicilor europene specifice.

Dezvoltarea intermobilității și a transportului de marfă eficient

Adoptarea unor modificări legislative pentru buna organizare a traficului și a parcării și realizarea unei reforme instituționale de coordonare a implementării planului de mobilitate și a transportului integrat. Foto – Timtv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 2 =