Acasă Politic Firea despre taxa Oxigen: ”Facem cum vrea toată lumea!”

Firea despre taxa Oxigen: ”Facem cum vrea toată lumea!”

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, luni, că observă că în spațiul public se organizează ”petiții și mitinguri împotriva vinietei Oxigen”, precizând că, dacă este cazul, va face un referendum cu privire la această taxă ce ar urma să fie aplicată din luna martie.

”Am văzut că se organizează petiții, acțiuni, chiar mitinguri împotriva vinietei Oxigen. Nicio problemă, noi putem să renunțăm și la program, dacă asta își doresc bucureștenii. Dacă asta ne dorim, să fim singurul oraș european în care să circulăm cu mașini non-euro, euro,1, 2, eu fac ce spun cetățenii.(…) Pe de o parte de ce nu am curaj să iau măsuri, să eliminăm din trafic autoturismele care ne omoară. Pe de altă parte, atunci când luăm măsuri, de ce luăm, că îngrădim dreptul constituțional de a folosi un bun proprietate privată. Cetățenii au decis pentru că este cel mai democratic mod cu putință, de a conduce. Cetățenii și-au ales un primar, au ales majoritatea în Consiliul General și aceștia iau măsuri responsabile și în urma unor dezbateri transparente”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Primarul general a spus că a primit feedback-uri pozitive din parte bucureștenilor, care susțin că își doresc să dispară autoturismele intens poluante. ”Dacă doriți, organizăm un referendum, dar este anormal ca noi să organizăm un referendum pentru ceea ce europenii la care noi ne uităm au decis de mult, și anume poluatorul plătește. Mi-a venit acum ideea, încerc să înțeleg cum este mai bine să procedăm. Trei ani de zile m-ați acuzat că nu luăm măsuri cu aceste rable. Când am luat măsura, mitinguri, petiții, jigniri. Facem cum vrea toată lumea”, a mai afirmat primarul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + four =