Acasă Politic Firea: În București a reapărut o ușoară aglomerație

Firea: În București a reapărut o ușoară aglomerație

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre aglomerația din mijloacele de transport în comun și despre ce măsuri pregătește instituția condusă de aceasta.

”Parcul auto al STB s-a redus cu 40%, chiar erau prea multe autobuze, tramvaie și troleibuze la un moment dat, când aproape toate activitățile erau reduse total sau încetinite. După anunțul că după 15 mai va însemna o relaxare din toate punctele de vedere, cred că ați observat că în București a reapărut o ușoară aglomerație. În anumite intersecții, în special cele centrale, traficul a crescut cu aproximativ 20%”, a spus Firea, la Digi24.

”Este normal să nu se accepte aglomerarea și este imperios necesar să se urmărească zonele și rutele care tind să se aglomereze pentru a se suplimenta în acea zonă. Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune și un rând picioare, dar nu mai mult, și la distanță. Există controlorii care înainte de pandemie doar verificau dacă a fost taxat biletul, acum pot să facă acest lucru și cu sprijinul colegilor de la Poliția Locală, fără să agreseze pe nimeni, fără să fie abuzuri, fără să fie o tonalitate care să deranjeze sau care să creeze o stare de disconfort pentru călători. Pur și simplu o informare că într-un tramvai, troleibuz sau autobuz trebuie să intre strict numărul de persoane astfel încât distanța socială să fie păstrată. Eu nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune să aștepte următorul autobuz sau tramvai, pentru că este bine pentru propria persoană să nu stea foarte aproape de un alt călător”, a subliniat Firea/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − 14 =