Acasă Politic Firea vrea CSAT și comisie parlamentară de anchetă pentru poluarea din București

Firea vrea CSAT și comisie parlamentară de anchetă pentru poluarea din București

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis ca situaţia gravă legată de poluarea din Bucureşti, din noaptea de duminică spre luni, să fie analizată în CSAT.

”Nu poate să existe un poluator care ori este ţinut la secret, ori să nu-l identificăm, ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea, care nu acceptă ”răspunsul neprofesionist, incorect, că a fost un cumul de factori”.

”Am transmis deja o adresă către preşedintele României şi către CSAT în care am descris şi în termeni tehnici şi administrativi ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti în 1 şi 2 martie, în seara de duminică spre luni, şi am transmis rugămintea, solicitarea, de a se analiza situaţia gravă din municipiul Bucureşti în cadrul unei şedinţe a CSAT. Repet, populaţia trebuie să fie protejată şi nu ajută la nimic dacă responsabilii şi decidenţii de la Guvern aruncă responsabilitatea dintr-o parte în cealaltă”, a declarat Firea miercuri seara, într-o conferinţă de presă.

Firea e convinsă că se va afla cine este poluatorul.

Ea a adăugat că a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cu solicitarea de a se analiza ce s-a întâmplat în Bucureşti, în noaptea de duminică spre luni, şi la Comisia de Mediu din Parlament sau, dacă este necesar, să se constituie o comisie specială de anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here