Acasă Politic Fond de reziliență pentru localități

Fond de reziliență pentru localități

DISTRIBUIȚI

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, propune crearea unui instrument de finanţare pentru primării, respectiv un fond de rezilienţă pentru localităţi, în cadrul dezbaterilor care au avut loc pentru actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Potrivit unui comunicat, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a continuat marţi seria de dezbateri publice cu privire la actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Dezbaterile au fost axate pe teme relevante abordării PNRR: ”Cum dezvoltăm inteligent şi durabil marile oraşe?” – dezbatere cu participarea Asociaţiei Municipiilor din România, respectiv ”Cum valorificăm resursele mediului de afaceri” – dezbatere privind competitivitatea economică şi digitalizarea.

Cu acest prilej, ministrul Cristian Ghinea a subliniat faptul că, în prezent, PNRR nu are o alocare punctuală pentru dezvoltarea localităţilor şi nici nu indică obiective care urmează să fie susţinute.

În acest context, el a propus crearea unui instrument de finanţare pentru primării, respectiv un fond de rezilienţă pentru localităţi, dat fiind că ”reformele sunt aşteptate de la autorităţile centrale, nu de la cele locale, iar dumneavoastră trebuie să încadraţi investiţiile pe care le aveţi de făcut în aceste reforme”.

Din acelaşi fond de rezilienţă pentru localităţi ar putea fi finanţate şcoli, spitale, precum şi alte obiective, în baza unui mecanism de prioritizare a investiţiilor, se arată în comunicatul MIPE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here