Acasă Economie Formularul 600, după 1 martie

Formularul 600, după 1 martie

DISTRIBUIȚI

Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță de urgență pentru amânarea termenului de depunere a formularului 600, pentru declararea veniturilor persoanelor care au avut activități pe cont propriu în 2017, pentru plata contribuțiilor sociale la pensii și sănătate pe anul 2018.

Proiectul prevede ca noul termen de depunere a declarației 600 să fie 1 martie 2018, în loc de 31 ianuarie, cum este în prezent.

”Articol unic – Termenul prevăzut la art.148 alin.(3) și art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la 1 martie 2018” – prevede proiectul de ordonanță de urgență.

Ministerul spune că propune această prorogare de termen ”„în scopul evitării riscului neconformării, motivat de faptul că pentru anumite categorii de contribuabili care au obligația  să completeze și să depună, până la data de 31 ianuarie 2018  formularul 600”.

De asemenea, MFP spune că ia astfel ”în considerare faptul că aceste situaţii aduc atingere interesului public general şi constituie un motiv de urgenţă deosebită şi extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată”. ”Este necesară prorogarea termenului  până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să-și îndeplinească obligațiile declarative în vederea stabilirii contribuțiilor sociale obligatorii, respectiv  contribuția de asigurări sociale și de asigurări sociale de sănătate”, susține MFP, în nota de fundamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here