Acasă Info Local Fost șef al IJP Ilfov, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat

Fost șef al IJP Ilfov, suspectat că și-a plagiat teza de doctorat

DISTRIBUIȚI

foto 2 Parvu

A fost descoperită încă o teză de doctorat suspectă de plagiat. Este vorba despre cea a chestorului-șef de poliție Dumitru Pârvu, adjunct al șefului Inspectoratului General al Poliției Române. Acesta, potrivit hotnews.ro, este suspectat că şi-a plagiat teza de doctorat pe care a susținut-o în 2007, la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea în baza căreia a obținut titlul de doctor în Ordine şi siguranţă naţională a fost coordonată de profesorul universitar Gabriel Oprea, scrie sursa citată.

Decorat de Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, la propunerea miniştrilor Traian Igaş, respectiv Gabriel Oprea, Dumitru Pârvu a devenit doctorand la Academia de Poliţie în 2004, pe când era şef al IJP Ilfov, iar coordonatorul său, Gabriel Oprea, deţinea şi funcţia administrativă de ministru delegat pentru Administraţie Publică în cadrul Ministerului de Interne, şi pe cea politică de preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

Teza de doctorat a chestorului-şef de poliţie Dumitru Pârvu se numeşte “Modalităţi de gestionare a crizelor în domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea naţională” şi a fost susţinută în 2007 la Şcoala Doctorală a Facultăţii de Drept din cadrul Acamediei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea are 317 pagini, dar doar 262 reprezintă conţinutul propriu-zis, restul fiind anexe.

Cea mai mare parte a tezei de doctorat a lui Dumitru Pârvu este copiată din cartea ”Securitatea şi apărarea naţională a României”, semnată de Tudor Cearapin, apărută în 2002 la Editura Fundaţiei Revista Jandarmeriei. Structura lucrării se bazează pe acest volum, pe care Pârvu îl completează cu multe alte lucrări semnate de ofiţeri care au deţinut funcţii importante în structurile de conducere ale Ministerului de Interne.

Dumitru Pârvu nu a răspuns solicitărilor transmise prin intermediul Biroului de Presă al IGPR de a-şi exprimă un punct de vedere cu privire la teza de doctorat. Nici rectorul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, chestor de poliţie prof. univ. dr. Gheorghe Popa, nu a răspuns telefoanelor şi mesajelor prin care i-a fost solicitat un punct de vedere referitor la un caz de plagiat al unei teze de doctorat susţinută în instituţia pe care o conduce. – text și foto – Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here