Acasă Politic Foștii parlamentari nu se lasă/Vor pensiile speciale înapoi

Foștii parlamentari nu se lasă/Vor pensiile speciale înapoi

DISTRIBUIȚI

Fostul senator Mihai Goțiu susține, într-un mesaj pe Facebook, că a primit o petiție din partea Asociației Foștilor Parlamentari prin care aceștai vor să sesizeze Avocatul Poporului pentru a contesta la CCR legea prin care au fost abrogate pensiile speciale ale parlamentarilor.

”Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”.”, scrie Mihai Goțiu.

Potrivit petiției publicate de Mihai Goțiu, Asociația Foștilor Parlamentari susține că este ”discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care ”crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

De asemenea, asociația susține că abrogarea acestui ”drept” ”aruncă în derizoriu activitatea legislativă a parlamentarilor”. ”Totodată, adoptarea acestui act legislativ aduce în discuție teoria drepturilor câștigate, fiind un drept conferit prin lege, la fel ca pensiile de serviciu ale magistraților”, se mai arată în petiție.

Asociația Foștilor Parlamentari se plânge și că termenul de ”pensie specială” vehiculat în diferite medii ale societății, este „manipulatoriu și menit a crea confuzie și repulsie” în rândul populației.

”Cu ocazia asta, am căutat ceva mai multe informații și am aflat și eu că Asociația Foștilor Parlamentari a fost înființată în 2009 și avea (la acea dată), 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC”, scrie Goțiu Mihai Goțiu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului a votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here