Acasă Anchete Fostul șef-adjunct al DGIA, condamnat definitiv

Fostul șef-adjunct al DGIA, condamnat definitiv

DISTRIBUIȚI

Generalul Iulian Cristian Gheorghe va face muncă în folosul comunității la Cornetu

Generalul-maior în rezervă Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la un an şi cinci luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals, anunță Agerpres.

Iulian Cristian Gherghe a fost trimis în judecată în iunie 2021 de Parchetul General, fiind acuzat că, la data de 27 noiembrie 2018, când avea calitatea de locţiitor al şefului DGIA, şi-a însuşit, fără drept, suma de 179.470 dolari din fondurile ce aparţin acestei structuri militare, pentru a-şi cumpăra o casă, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri oficiale.

Procurorii precizează faptul că prejudiciul a fost achitat în întregime în cursul urmăririi de către general, prin restituirea sumei sustrase

Instanţa supremă a respins apelul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti şi a menţinut condamnarea cu suspendare aplicată generalului de Curtea Militară de Apel în luna septembrie 2021.

Potrivit soluţiei primei instanţe, generalul va fi doi ani şi șase luni sub supravegherea Serviciul de Probaţiune Ilfov, perioadă în care trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 de zile lucrătoare la Primăria comunei Cornetu sau Şcoala Gimnazială nr. 1 Cornetu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =