Acasă Politic Gabriel Oprea: ÎL SUSȚINEM PE PREMIER ȘI PARTENERIATUL CU KLAUS IOHANNIS

Gabriel Oprea: ÎL SUSȚINEM PE PREMIER ȘI PARTENERIATUL CU KLAUS IOHANNIS

DISTRIBUIȚI

foto Hotnes 

UNPR este parte a actualei majorități guvernamentale. Este și rămâne parte dintr-un guvern bun, apreciem noi, pentru România. Îl susținem pe premier și parteneriatul cu Klaus Iohannis. Cine dorește stabilitate, seriozitate, îl așteptăm la UNPR, a reafirmat Gabriel Oprea, liderul UNPR, luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Despre moțiunea de cenzură pregătită de PNL, Oprea a spus tranșant că aceasta nu are cum să dărâme guvernul pentru că întotdeauna ”am sprijinit guvernele din care am făcut parte. E o problemă de bun simț să îți ții cuvântul. România în momentul de față generează stabilitate și securitate în regiune. Nu cred că actuala majoritate are probleme cu moțiunea din 5 iunie.”, a punctat Oprea.

Oprea a mai spus că în următorul cincinal UNPR dorește să reînvie noțiunea de naționalism, elaborând un plan politic național în acest sens. ”Pentru noi, acest naționalism înseamnă că orice decizie guvernamentală, orice lege, va fi gândită pentru binele țării, nu pentru al unui partid, al unor companii, nu pentru a influența pe cineva din afara țării”.

În ultima vreme, au existat discuții între Gabriel Oprea și mai mulți lideri ai PNL, însă liberalii nu au reușit să îl convingă pe președintele UNPR să răstoarne Guvernul Ponta și să revină pe partea dreaptă a eșichierului politic, așa cum s-a întâmplat înainte de 2012. PNL nu este dispus să cedeze anumite posturi, comnsiderate foarte importante, într-un eventual nou guvern, în fața UNPR. Pentru funcția de ministru de Interne, de exemplu, țintită permanent de UNPR, PNL are discuții chiar și în interior, existând mai multe persoane care se consideră pregătite pentru preluarea acestui portofoliu: Marian Petrache, Vasile Blaga, Traian Igaș sau Teodor Atanasiu.  – PROMPT MEDIA, foto HOTNEWS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here