Acasă Economie Gabriela Firea: Anul acesta se va finaliza Nodul Rutier Virtutii

Gabriela Firea: Anul acesta se va finaliza Nodul Rutier Virtutii

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a facut ieri o vizita neanuntata la santierul Ciurel si a avut o intalnire pe teren cu grupul de lucru care monitorizeaza desfasurarea lucrarilor.

Gabriela Firea: ”Am venit pe santier pentru a vedea daca realitatea de pe hartie corespunde cu cea din teren. Lucrările la Penetraţia ‘Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București – Pitești sunt în grafic, Nodul Rutier Virtutii este gata in proportie de 85%. Le-am solicitat tuturor celor implicati in realizarea acestui obiectiv de investitii sa accelereze ritmul de lucru, astfel incat sa se poata avansa cat mai mult, pana ce conditiile meteo o vor permite. Constructorul ne-a dat asigurari ca respecta termenele asumate si ca lucrarile la nodul rutier se vor finaliza in acest an”.

In acest moment au început lucrările de instalare a podului peste Șoseaua Virtuții, tronsoanele care se prefigurau a fi livrate la începutul lunii noiembrie au fost livrate conform graficului stabilit și s-a demarat instalarea acestora. Au fost livrate grinzile 1 și 2, urmând ca grinzile 3 și 4 să fie livrate săptămâna viitoare, după ce va fi făcută recepția calitativă în fabrica de la Călărași, iar ulterior va fi montat tablierul metalic. De asemenea, au fost avizate lucrarile de relocare a instalatiilor electrice din zona.

Având în vedere vechimea documentației în baza căreia a fost atribuită lucrarea și problemele identificate pe parcursul desfășurării lucrărilor, a fost analizată adoptarea unei noi soluții de realizare a tronsoanelor 2 și 3 ale acestui obiectiv, în concordanță și cu prevederile PMUD București – Ilfov recent aprobat.

Astfel, în urma grupului de lucru format la nivelul Primăriei Municipiului București cu reprezentanți ai proiectantului și reprezentanți ai Primăriei Sector 6, s-a stabilit un nou traseu în imediata vecinătate, minim invaziv în privința exproprierilor și implicit a costurilor acestora, iar acest proiect va fi integrat în PUZ-ul coordonator Sector 6.

De asemenea, sunt în curs de finalizare lucrările pentru descărcarea arheologică prevăzută prin Avizul Ministerului Culturii, acestea se vor încheia până la sfârșitul anului 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here