Acasă Info Local Găneasa: maraton de sterilizări gratuite

Găneasa: maraton de sterilizări gratuite

DISTRIBUIȚI
Medicii veterinari vor steriliza gratuit câini și pisici de rasă comună în cadrul unei acțiuni ”maraton”, de 24 de ore, în Ilfov.
Acțiunea este o colaborare a Biroului Protecția Animalelor din cadrul CJ Ilfov cu spitalul veterinar dedicat animalelor singure Center of Hope care va începe luni, 28 noiembrie, la ora 14:00, la Găneasa, la sediul Center of Hope și se va încheia marți, 29 noiembrie, ora 14:00.
Vor fi sterilizate gratuit animale de rasă comună – câini și pisici.
Hubert Thuma, președinte Consiliul Județean Ilfov: „Vrem ca oamenii să conștientizeze că sterilizarea este singura soluție pentru a opri înmulțirea animalelor și abandonul lor. Continuăm cu aceste acțiuni până când fiecare ilfovean va înțelege acest lucru și va acționa ca atare. Le mulțumesc medicilor care ne ajută să facem din Ilfov un județ mai bun și mai civilizat!”
Aurelian Ștefan, doctor veterinar, Center of Hope: „Animalele vor fi lăsate la noi  la ora 14.00 în data de 28 noiembrie și la ora 08.00 în data de 29 noiembrie. Vom lucra la foc continuu. Mi-am mobilizat toți colegii. Avem și voluntari din Danemarca și Elveția. Zi și noapte vom steriliza gratuit. Nu facem pauză deloc. Pentru că nu obosim să facem bine. Nu este ușor, dar trebuie intervenit urgent. Avem foarte multe cazuri de abandon.”
În paralel, continuă maratonul de sterilizări gratuite lunar. Miercuri, echipele vor fi la Mogoșoaia, iar luna viitoare vor ajunge în Otopeni. De la începutul anului până în prezent, Consiliul Județean Ilfov, prin Biroul Protecția Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, a sterilizat gratuit peste 2.000 de animale de rasă comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here