Acasă Economie Gara de Nord – Aeroport Otopeni: Despăgubiri de cinci ori mai mici...

Gara de Nord – Aeroport Otopeni: Despăgubiri de cinci ori mai mici decât prețul zonei

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei 63 de proprietari care vor fi expropriaţi pentru construcţia căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni ar putea rămâne pur şi simplu, pe drumuri, având în vedere că nu deţine nicio altă locuinţă nicăieri în ţară, iar banii care-i sunt plătiţi drept despăgubire nu-i pot ajunge pentru achiziţia alteia.

Roxana M., aflată pe lista exproprierilor pusă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, a declarat pentru ”Adevărul” că deţine un teren de 311 metri pătraţi în Otopeni, din care statul vrea să-i ia 126 mp, pentru care îi va achita 211 lei/mp, deşi preţul zonei este de 300 euro/mp.

”Dar nu asta-i problema! Ci faptul că rămân pe drumuri. Casa mea nu va mai putea fi locuită, pentru că voi rămâne fără utilităţi. Nu se va putea locui aici din cauza poluării fonice. M-am uitat pe planuri. Linia de cale ferată va trece la 4 – 5 metri de casa mea, exact la nivelul geamurilor de la etajul 1. Nu contest suma ridicolă pe care statul mi-o acordă ca despăgubire, ci faptul că nu voi mai putea locui în casa mea. E ca pe timpul lui Ceauşescu, când te mutau forţat dacă voiau să facă ceva pe terenul tău. Aceasta este singura mea locuinţă”, a declarat Roxana vădit speriată de ce urmează să i se întâmple. Pe larg în adev.ro/ptsy8o, foto: Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here