Acasă Anchete Garda de Mediu la Voluntari, Pantelimon si Magurele

Garda de Mediu la Voluntari, Pantelimon si Magurele

DISTRIBUIȚI

La Glina, mai tarziu

La 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreună cu comisari ai Gărzii Naționale de Mediu Ilfov au acționat pe raza orașelor Volunari, Pantelimon și Măgurele pentru transportul, colectarea și gestionarea deșeurilor periculoase.

Cu această ocazie au fost depistate două societăți comerciale unde administaratorii acestora nu au luat măsurile legale pentru eliminarea deșeurilor periculoase.

De asemenea, la două societăți s-a stabilit că aceștia funcționau fără autorizație de mediu, administratorul firmei fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 30.000 de lei, respectiv 15.000 de lei, de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu, totodată fiind suspendată activitatea firmelor până la data obținerii unei autorizații de mediu.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală pe numele administratorului unui service auto care funcționa fără autorizații.

La o altă firmă a fost depistat faptul că erau încălcate prevederile H.G. 1408/2008 privind clasificarea, ambalarea și etichetarea produselor chimice, în acest sens fiind aplicată o sancțiunea contravențională în valoare de 10. 000 de lei.

Garda de Mediu Ilfov nu spune insa nimic despre groapa de gunoi de la Glina, care colecteaza in continuare deseuri desi nu mai are autorizatie de functionare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here