Acasă Economie Gaze mai ieftine de la 1 iulie

Gaze mai ieftine de la 1 iulie

DISTRIBUIȚI

De la 1 iulie, odată cu liberalizarea pieței, gazele ar trebui să se ieftinească cu 20 la sută.de procente. Toți consumatorii își vor putea renegocia contractul și schimba furnizorul chiar dacă au semnat sau nu contracte noi și ar trebui să o facă. Acest sfat vine chiar de la ministrul Economiei, Virgil Popescu, care spune că doar așa furnizorii vor și lăsa din prețuri.

”Începând cu 1 iulie prețul gazelor naturale va scădea. Acest lucru se va întâmpla cu certitudine și s-a văzut în tranzacțiile de săptămâna trecută. Practic, Guvernul a modificat legislația prin această liberalizare(…). Este normal ca un furnizor care cumpără mai ieftin un produs, respectiv gazul natural, să revândă către populație cu diferență de preț. Prețul ar trebui să scadă cu 10-15% începând de la 1 iulie, vorbim de un preț mediu”, a spus Virgil Popescu, marți, la Antena 3.

”Orice consumator casnic poate schimba furnizorul de gaze, cu un preaviz de 21 de zile. Trebuie să aibă factura plătită la zi, deci se pot muta”, a adăugat ministrul Economiei.

”Eu mă aștept ca cei doi mari furnizori să-și reevalueze ofertele. Eu cred într-un comportament corect. Avem pregătite măsuri, avem legea concurenței care ne permite să intervenim în piață”, a precizat Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here