Acasă Economie George Ene, directorul ADIA Ilfov: Neutralizarea deșeurilor menajere poate conduce în viitor...

George Ene, directorul ADIA Ilfov: Neutralizarea deșeurilor menajere poate conduce în viitor la închiderea gropii de gunoi Vidra

DISTRIBUIȚI

George Ene, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apă – ADIA Ilfov, s-a întâlnit cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a discuta despre probleme de mediu în general, cu accentul pus pe cele întâmpinate în comuna Berceni.

”Încă o dată am înțeles cât de importante sunt protecția mediului și rolul pe care fiecare dintre noi îl are, de la simplul gest de a nu arunca gunoiul pe stradă până la colectarea selectivă a deșeurilor sau plantarea unui copac în curte, chiar dacă autoritățile, de la primărie până la minister, au rolul de a îndruma și de a reglementa măsurile de protecție a mediului. Tot de la această discuție am conștientizat și mai tare lipsa unei zone de pădure în comuna Berceni, lucru care poate fi rezolvat de primărie”, a scris pe pagina sa de FB, Ene.

De asemenea, s-a discutat despre groapa de gunoi de la Vidra, una din cele mai mari probleme de mediu pentru comuna Berceni și nu numai, care este astăzi un subiect mai fierbinte decât oricând.

George Ene: ”Este clar că existența acestei gropi de gunoi produce poluare. Pe de altă parte, nu avem astăzi o alternativă pentru depozitarea deșeurilor și de aceea Consiliul Județean Ilfov lucrează la un Plan Județean de Gestionare a Deșeurilor care va fi implementat cu finanțare europeană și care are în vedere reducerea cantităților de deșeuri transportate la groapa de gunoi, în primul rând prin colectarea selectivă. În afară de cantitățile mari de materiale care astfel vor fi reciclate, planul județean are în vedere neutralizarea deșeurilor menajere. Cu siguranță acest lucru poate conduce în viitor la închiderea gropii de gunoi Vidra. Este însă clar că pentru asta avem nevoie de colaborare între instituțiile județene și cele ale Capitalei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here