Acasă Social Germania a actualizat lista județelor din România considerate zone de risc/Ilfovul, printre...

Germania a actualizat lista județelor din România considerate zone de risc/Ilfovul, printre ele

DISTRIBUIȚI

Autoritățile germane au actualizat, miercuri, lista județelor din România considerate drept „zone de risc”. Potrivit ministerului de externe german și institutului Robert Koch, Municipiul București și 17 județe din România au intrat în așa numita zonă roșie.

Este vorba de Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui, Vrancea.

Clasificarea se bazează pe o serie de analize și decizii comune ale ministerelor federale ale Sănătății, Afacerilor Externe și Afacerilor Interne.

Persoanele care se întorc în Germania din zonele de risc sunt obligate să efectueze teste gratuite la intrarea în Germania, riscând amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

La frontiera aeriană se fac teste obligatorii, în timp ce la frontiera terestră persoanele care intră în Germania trebuie să raporteze de unde vin. Dacă vin dintr-un județ roșu, trebuie să facă un test în maxim 72 de ore.

Rata îmbolnăvirilor la nivel federal este de 1 din 370 de locuitori, în timp ce în România este de aproximativ 1/300.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here