Acasă Economie Gestionarea deșeurilor, tratată unitar la nivelul Regiunii București-Ilfov

Gestionarea deșeurilor, tratată unitar la nivelul Regiunii București-Ilfov

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov are ca obiectiv reducerea impactului asupra mediului a gestionarii deșeurilor prin închiderea depozitelor de deșeuri, identificarea și realizarea unor facilități de eliminare a deșeurilor, altele decât depozitarea.

În acest sens, la 11 septembrie 2018 a avut loc Adunarea Generală de constituire a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov – ADIGIDI, din care fac parte 32 de unități administrativ teritoriale: Buftea, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Pantelimon, Afumaţi, Berceni, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, Cornetu, Copăceni, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Domneşti, Dragomireşti Vale, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periş, Petrăchioaia, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Vidra și Consiliul Județean Ilfov.

În iunie 2018 a fost achiziționat și se află în derulare contractul de elaborare a Planului Județean de Gestionare a Deșeurilor care va reprezenta documentul de bază pentru realizarea politicii în domeniul managementului deșeurilor în județul Ilfov, astfel încât impactul acestora asupra mediului să fie cât mai redus, iar serviciile privind gestionarea deșeurilor să se realizeze cu costuri cât mai mici pentru populație.

Finanțarea investițiilor privind gestionarea deșeurilor la nivelul județului Ilfov se va putea face din fonduri europene. CJ este în curs de contractare a serviciului de asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare.

Marian Petrache, președinte al CJ Ilfov: ”Constituirea asociației reprezintă un pas important în vederea accesării de fonduri europene pentru realizarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor. Asociația va asigura gestionarea deșeurilor unitar și durabil, în folosul cetățenilor”.

Sumele ce pot fi accesate de județul Ilfov, conform Planului National de Gestionare a Deșeurilor și a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), sunt estimate la peste 30 milioane de euro, termenul de depunere a aplicației fiind 31 decembrie 2018. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here