Acasă Politic Ghinea: USR PLUS și PNL vor guverna împreună. Că ne place sau...

Ghinea: USR PLUS și PNL vor guverna împreună. Că ne place sau nu

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Cristian Ghinea atrage atenţia că, după alegerile parlamentare, USR și PNL trebuie să guverneze împreună fie că celor din formațiunile respective le place sau nu.

”Vin alegerile. Va urma o guvernare de coaliție .Oricât își admiră mușchii în oglindă acum, PNL nu va avea majoritate și nici nu va putea face guvern cu PMP și UDMR. Pentru că mandatul pentru reformă primit de USR PLUS de la alegători va fi clar, major și vizibil. USR PLUS și PNL vor guverna împreună. Că ne place sau nu. De aceea, a fost nefericită ieșirea PNL la adresa noastră. Nu va fi o guvernare ușoară. Și nici o căsătorie din dragoste, e clar. Va fi un parteneriat strict legat de reforme și de livrabile pentru oameni. Singura șansă de a nu o ține într-un CDR2 este să fim foarte clari în ce negociem și ce ne propunem. Și să urmărim obiective limpezi de politici publice”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Europarlamentarul se așteaptă să negocieze în detaliu primele acțiuni comune pe luni înainte, planul de acțiune și angajamente de guvernare. ”Guvernarea comună nu va fi despre bosumflări zilnice și orgolii de gang, va fi și va dura câtă vreme va livra politici concrete de schimbare. De aceea, e bine să 1) nu ardem punțile și 2) să începem să discutăm despre ce putem face împreună, concret”, a punctat Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here