Acasă Info Local Grădină recreativ-terapeutică la Palatul Copiilor și Elevilor din Buftea

Grădină recreativ-terapeutică la Palatul Copiilor și Elevilor din Buftea

DISTRIBUIȚI

Secretarul de Stat în Ministerul Mediului, Raul Pop, a participat ieiri la lansarea grădinii recreativ-terapeutice de la Palatul Copiilor și Elevilor din Buftea, un model de implicare civică și parteneriat pentru îmbunătățirea calității vieții și mediului în comunități. O mână de voluntari care au format Grupul de Inițiativă Civică “Cu ochii pe verde” au lucrat timp de câteva luni la amenajarea grădinii care este pentru membrii comunității o oportunitate de relaxare, socializare, dar și responsabilizare față de mediu.

Grădina Palatului Copiilor și Elevilor Buftea a fost realizată în cadrul mai multor ateliere de amenajare pe baza principiilor de reutilizare și economisire a resurselor, 80% dintre materialele folosite fiind naturale și reciclate. Pe lângă un spațiu de relaxare, grădina este și o lecție de mediu pentru localnici și vizitatori, inițiatorii oferind și informații utile despre grădinărit urban și compostare pe parcursul amenajării.

“Este un proiect lăudabil care demonstrează că dacă se unesc mâinile cetățenilor, organizațiilor nonguvernamentale, industriei, autorităților pot ieși proiecte cu impact pozitiv real pentru viața oamenilor. E important să ne bucurăm de mediu cât mai aproape de casele noastre”, a declarat Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − thirteen =