Acasă Cultura Grădiștea: Concert de muzică de corn și parada costumelor populare la Mănăstirea...

Grădiștea: Concert de muzică de corn și parada costumelor populare la Mănăstirea Sf. Nicolae-Sitaru

DISTRIBUIȚI

 Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Mănăstirea Sfântul Nicolae-Sitaru, a organizat duminică, 14 iunie, evenimentul cu tema “Credință, Artă, Tradiție… Lumini peste veacuri”, eveniment care face parte din Anul Satului Românesc.

Manifestarea a avut loc la Mănăstirea Sf. Nicolae-Sitaru, în satul Sitaru, din comuna Grădiștea și a cuprins un concert de muzică de corn, susținut de Quartetul Armonic, precum și o prezentare de costume tradiționale din diferite regiuni ale țării, despre care a vorbit etnologul Gheorghe Marius Daniel.

Mănăstirea Nicolae-Sitaru este monument istoric și face parte din patrimoniul cultural național. Mănăstirea a fost construită în 1627, iar acum are nevoie de reabilitare.

Conservarea patrimoniului cultural face parte din obiectivele Consiliului Județean Ilfov. În luna februarie, anul acesta, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a semnat un contract de finanțare europeană în valoare de aproape 30 milioane de lei, pentru reabilitarea a două mănăstiri monumente istorice: Sf. Nicolae-Sitaru din comuna Grădiștea și Mănăstirea Căldărușani din comuna Nuci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here