Acasă Politic Guvernul a actualizat Programul strategic de dezvoltare a infrsatructurii a Aeroportului Henri...

Guvernul a actualizat Programul strategic de dezvoltare a infrsatructurii a Aeroportului Henri Coandă 

DISTRIBUIȚI

Guvernul a actualizat calendarul de implementare a Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti. Astfel, termenul de implementare a etapei a III-a Programului, respectiv realizarea lucrărilor, este 2028, prin decalarea cu 6 ani a termenului inițial.

De asemenea, obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor necesare pentru demararea lucrărilor, stabilită inițial în etapa a II-a  a programului, va fi inclusă în Etapa a III a.

Măsura este necesară pentru a asigura dezvoltarea pe termen lung a Aeroportul Internațional Henri Coandă, infrastructură aeroportuară publică de interes național, pe baza unui calendar corect și justificat în condițiile socio-economice actuale, respectiv efectele crizei pandemice asupra industriei aviatice.

Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti vizează realizarea unei infrastructuri aeroportuare care să asigure procesarea traficului de pasageri și cargo în condiții de calitate și siguranță.

Potrivit Ordonanței Guvernului 64/1999, programul se desfășoară astfel:

  • Etapa I – Aprobarea Planului Urbanistic Zonal
  • Etapa a II-a – Desfăşurarea activităţilor premergătoare realizării Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare:
  • Etapa a III-a – Realizarea lucrărilor din cadrul Programului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here