Acasă Politic Hellvig, invitat la discuții privind situația de la granița Ucrainei

Hellvig, invitat la discuții privind situația de la granița Ucrainei

DISTRIBUIȚI

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului  pentru exercitarea controlului parlamentar  asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, senatorul Cristian Chirteș, a transmis o invitație directorului SRI, Eduard Hellvig, la ședința Comisiei din data de 22 februarie a.c., ora 13.30, pentru a discuta situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO.

Parlamentarii din Comisie au decis astăzi, în ședință, să invite conducerea SRI la lucrările de săptămâna viitoare, pentru a fi informați cu privire la evoluțiile actuale de securitate la granița Ucrainei și asupra aspectelor de interes pentru România. Solicitarea Comisiei vine în contextul tensiunilor Rusia-Ucraina.

”Am trimis o invitație conducerii Serviciului Român de Informații să participe la ședința Comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din Comisie doresc să fie informați cu privire la situația din proximitatea Ucrainei și din zonă. După cum știți, au avut întâlniri pe problematica ucraineană și Comisiile de apărare, ordine publică și siguranță națională ale Senatului și Camerei Deputaților cu ministrul Apărării. În fiecare zi apar noi situații și fiecare dintre parlamentarii din Comisia noastră au întrebări pe care doresc să le adreseze conducerii SR”, a declarant Chirteș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here