Acasă Info Local Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: ”O provocare suplimentară pentru județul Ilfov o...

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov: ”O provocare suplimentară pentru județul Ilfov o reprezintă întrepătrunderea zonelor urbane cu cele rurale”

DISTRIBUIȚI

Potențialul adaptiv al județului Ilfov este necesar a fi exploatat, astfel încât tranziția către economia verde și digitală, orientată către comunități, să reprezinte un proces natural în ecosistemul socio-economic al județului nostru. Acest lucru este realizabil prin consolidarea legăturilor dintre administrațiile publice locale ale județului, operatorii economici și, nu în ultimul rând, cetățenii, în sensul utilizării în mai mare măsură a resurselor locale și generării de relații economice de tip circular. O provocare suplimentară pentru județul Ilfov o reprezintă întrepătrunderea zonelor urbane cu cele rurale, declară Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov în ediția de luna trecută a revistei Măgurele Science Park.

Având în vedere acest aspect, se impune ca orașele să devină poli ai tranziției, sprijinind în mod direct zonele rurale adiacente, prin facilitarea acțiunii integrate și prin implicarea părților interesate în procesul de transformare. Coordonarea tuturor acestor acțiuni trebuie să revină Consiliului Județean Ilfov, prin dezvoltarea de structuri și rețele de guvernanță mai cuprinzătoare în scopul facilitării și coordonării procesului de tranziție, este de părere Thuma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here